*

patrikselin

Grain Audio PWS.01 - Ääni joka ei kuulosta puulta

  • Grain Audio PWS.01 - Ääni joka ei kuulosta puulta
  • Grain Audio PWS.01 - Ääni joka ei kuulosta puulta

Kickstarter tunnetaan perunasalaateistaan, sieltä voi myös löytää projekteja, joiden takana on joukko ihmisiä, jotka haluavat saada aikaan jotakin merkittävämpää – tehden maailmasta hieman kauniimman ja mukavamman paikan asua. Grain Audio on yksi onnistuneista Kickstarter-projekteista.

Grain Audio on melko uusi nimi audioalalla. Ja kuten kaikki muut tulokkaat, Grain Audio haluaa erottautua olemalla erilainen. Erottautumalla siitä, mitä kaikki muut tekevät. Tällä hetkellä markkinoilla on lukuisia matkakaiuttimien valmistajia, joten sen oikean löytäminen saattaa viedä aivan liikaa aikaa, ja erilaisten ominaisuuksien selaaminen käy rasittavaksi pidemmän päälle.

Itselleni tuli ajankohtaiseksi hankkia mukana kulkeva kaiutin viime vuoden loppupuolella, mutta jos kärsit minun lailla minimalistin tarkasta silmästä ja pelkäät sisäisen sisustajan kampauksen menevän vinoon, jolloin monet karsiutuvat pois varhaisessa vaiheessa – ja toinen vaihtoehtojen karsija on hinta. PWS.01:n (249 $) tilaaminen Amerikan mantereelta kaikkineen kuluineen on alle 300 €.

Niin hyvää puuta

Grain Audio tuo takaisin klassisen puuverhoilun kunniaan kaiuttimissa ja sekä muissa heidän tuotteissaan. Mutta ei vain mitä tahansa puuta, tuotteissa käytetään FSC-sertifioitua massiivipähkinäpuuta. Ja juuri niin, ei niin halpaa tavaraa ja se näkyy hinnassa. Puun tuoma tekstuuri ja syvän tumman väri on upea näky missä tahansa asiassa. Ja kuten voidaankin olettaa tämän hintaluokan tuotteelta, rakenne on erittäin hyvä. PWS:n istuessa edessäni, voin ehdottomasti tuntea kuinka ainutlaatuisesti erilainen se on. Se ei kalpene muovista valmistettujen sisarien ja veljien rinnalla - se tuntuu paljon luonnollisemmalta ja eloisammalta.

Itseluottamus on muutenkin sen verran kohdallaan PWS:ssa, ettei sen tarvitse paukutella henkseleitään todistaakseen olemassaoloaan. "Se on kaiutin, eikä kaiutinpuhelin", kertoo suunnittelija Chris Weir. Ja siinä olen ehdottomasti samaa mieltä, kaiuttimen pitää olla kaiutin - eikä mitään muuta. En kaipaa herätysominaisuutta, useita painikkeita tai kämäistä kosketusnäyttöä käyttökelvottomalla käyttöliittymällä.

Kaiuttimen käyttö ei voisi olla yhtään yksinkertaisempaa. Virtapainikkeen molemmin puolin löytyy äänenvoimakkuuspainikkeet. Virtapainikkeen lyhyt painallus aktivoi laitteen ja pitkä taas laitehaun. Oikeasta reunasta löytyy micro-USB ja 3,5 mm liitin - ja se on siinä.

Akunvarauksen voi tarkistaa painamalla molempia äänenvoimakkuuspainikkeita pohjaan, jolloin naisääni ilmaiseen varauksen tason. Vaikka laite tuntuu erittäin laadukkaalta, mutta jostain syystä äänet ovat tallennettu C-kasetilta kaiuttimen ja mikrofonin kautta tynnyrissä.

Yksinkertaisen rakenteen salat

Puukuoren alta löytyy kaksi 2-tuumaista kaiutinelementtiä ja bassopäätä tehostamassa yksi passiivielementti. Grammyllä palkittu Waves MaxxAudio -äänenkäsittelytekniikka tuottavat yhdessä syvän ja rikkaan äänen. Se, kuinka paljon tämä tekniikka vaikuttaa todellisuudessa äänentoistoon ei ole helppo kertoa, koska sitä ei ole mahdollista kytkeä pois. Kahdeksan tunnin kestävä akku (Bluetoothia käytettäessä) tuo potkua työpäivän ajaksi. Langattoman toiston mahdollistaa +A2DP-pohjainen 3.0 Bluetooth aptX- ja AAC-tekniikalla varustettuna. Kooltaan se on yllättävän pieni, vain 180 mm x 60 mm x 80 mm.

Ja näin mu...Charging...siikki soi

Kun kyseessä on pienikokoinen kaiutin, jolloin voisi olettaa, ettei bassopäätä irtoa ja ääni on hieman vaisumpi. Grain Audio ei kuitenkaan kärsi pienuudestaan.

Basso on erittäin laadukas laitteen kokoon nähden, mutta tässä tullaan myös laitteen suurimpaan heikkouteen, säätövaran puuttuessa basso voi olla erittäin julma yksittäisille biiseille tai jopa koko artistin tuotannolle. Keskialue kärsii eniten raskaasti bassotoistosta. Ääni on loistava, kunnes kuuntelet yksityiskohtaisempia kappaletta, missä PWS kamppailee selkeyden kanssa. Koska PWS.01 ei elä huoneen pikkubassona, se kannattaakin säilyttää omalla tasollaan – huterat IKEA-pöydät voivat resonoida melko paljonkin.

Yleisesti kaikenlaiset musiikkigenret avautuvat erittäin hienosti, oli kyse sitten raskaan puolisesta metallista, pianon pimputtelusta tai nuorison suosimasta räpistä. Mutta satunnainen bassovoittoisuus voi pilata kuuntelun. Testikuuntelusessio osoitti, miten nautinnollista ja viihdyttävää jazzin kuuntelu voi parhaimmillaan olla. Ja jos akun varaus lähestyy loppuaan tai päätät laittaa lataukseen, tynnyrissä oleva neitokainen kokee tarvitsevansa kertoa siitä musiikin soidessa.

Jokaisella on oma paikkansa maailmassa

PWS ei ole missään nimessä juomapainotteisten bileiden musiikin lähde, vaan sopii paremmin suomenruotsalaisten huvimajaan, josta soi funkahtavaa jazzia hyvän keskustelun ohessa. Eihän siinä ole mitään väärää rakastaa ulkonäöllisesti rajoittuneita kaiuttimia. Mutta joskus se on vain virkistävää saada käsiinsä tuote, joka on yksinkertaisesti hyvin rakennettu, hienostunut ja klassinen. Ehkä tämä selittää, miksi jaksan innostua lapsen tavoin pienistä asioista.

Miksi ihmeessä maksaisit 300 euroa näistä? Nykyään nautinnolliseen äänentoistoon päästää myös edullisimman luokan kannettavissa kaiuttimissa, kuten UE BOOM. Mutta jos et ole sattumoisin teollisenmuotoilun ystävä ja teini, etkä myöskään halua myydä toista munuaistasi. Grain Audion PWS.01 on mahdollinen vaihtoehto heille, jotka arvostavat hyvää näköä ja oikeaa puuta.

Kaiken kaikkiaan PWS.01 on suunniteltu ja valmistettu laadukkaaksi kannettavaksi kaiuttimeksi, joka on helppo ottaa mukaan. Vaikka se ei ole täydellinen. Uskon silti, että kompromissit ovat sen arvoisia. Kaiutin tarjoaa upean äänen kokoonsa nähden ja se on huomattavasti klassisempi kuin useimmat muut vastaavat - kaiutin, joka on suunniteltu etupäässä vuosisadan puolivälissä elävälle hipsterille, kuin teinipojan makuuhuoneeseen.

3,5/5

Plussaa: Onko se äänekäs? Kyllä. Näyttääkö se hyvältä? Kyllä. Tuleeko vaimosi/tyttöystäväsi/elämänkumppanisi pitämään siitä, sen sijaan, että päätyisi jälleen nalkuttamaan miten uusi tekninen vempain ei vain mitenkään (tietenkään) sovi sisustukseen. Ehdottomasti!

Miinusta: Ääni on yleisesti hyvä, mutta basso voi potkasta nivusiin ja pahasti. Kirkkaan puoleiset valot ja huonolaatuiset ääniviestit eivät ole kenenkään mieleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset